Vilken typ av skrivare behöver ni?

De flesta företag är i behov av - minst - en fungerande skrivare. Man ska kunna skriva ut avtal, man ska kunna skriva ut lönespecifikationer, offerter och så vidare. En skrivare underlättar, utan tvekan , den dagliga verksamheten. Därmed inte sagt att en skrivare passar alla - nej, det finns väldigt många varianter och som företagare så finns det risker som ligger i att man väljer en skrivare med för låg prestanda i förhållande till sina behov; men där även det motsatta riskeras och innebär att man förköper sig. 

Man kan köpa en skrivare som, helt enkelt, klarar mer än vad man behöver och där man betalat för mycket pengar för något som i grunden är att anse som onödigt. 

"Att förköpa sig på en skrivare är lika illa som att köpa en skrivare med för låg prestanda. Undersök vilka behov ert företag har och hitta rätt modell för att få en maximal investering "

Det vi tänkte göra här är att gå igenom två olika skrivare, vilka för- och nackdelar respektive modell har samt om det finns något man bör tänka på. Genom detta hoppas vi att valet av skrivare ska bli lättare att göra för ert företag och er verksamhet. 

Genomgång av två vanliga typer skrivare 

Den svartvita skrivaren: I många fall så är det ett bättre val att köpa en mindre skrivare som enbart printar i svart och vitt. Driver du ett företags om enbart har utskrifter såsom exempelvis lönespecifikationer, fakturor och olika offerter så är förmodligen denna typ av skrivare bäst lämpad för din verksamhet och era behov. 

Här ska vi även säga att det inte på något sätt är ett nedköp rent prestandamässigt. En ny, modern skivare i svartvitt är ofta väldigt snabb - kan skriva ut upp till 38 sidor/ per minut; den första utskriften kommer redan efter en minut. Då den dessutom är väldigt liten så sparar den utrymme och kräver inget eget rum. 

Tänk dock på att välja en skrivare som är lätt att förstå sig på. En tydlig panel är ofta att föredra. Det finns även skrivare i svartvitt som går att para ihop med mobiler och paddor - något som säkerligen passar dig som är på språng. Du sitter kanske i bilen, ska lämna en offert på ett uppdrag, tar fram mobilen och printar ut din offert - som väntar på dig - medan du kör. 

“ Dagens skrivare tillåter mer flexibilitet. De har eget wi-fi och går att styra med appar. Som anställd kan du skriva ut med din mobil, med din surfplatta eller med din notebook - något som gör dig rörligare “ 

Färgskrivare: Vissa företag kräver färgskrivare inom sin sfär. Fördelen med dagens modeller är att de blivit mer och mer anpassade efter vår digitala vardag - utan att tappa i prestanda. även en mindre färgskrivare har väldigt hög funktionalitet och klarar av att tillgodose de behov som ett mindre, eller ett medelstort företag kan ha. De har ofta en egen wi-fi-anslutning och det underlättar då du inte behöver vara direktansluten och uppkopplad. Du får genom detta en större rörlighet. 

Det finns även färgskrivare där du kan ladda hem en app och styra den genom denna; du behöver inte längre din fasta dator - din skrivare kan styras från såväl mobil, surfplatta och notebook. Här skulle vi vilja nämna något om miljön också. Stora steg har tagits i utvecklingen där man ser att dagens skrivare har lägre energiförbrukning. Detta är till gagn både för miljön och för ditt företags ekonomi. 

14 Dec 2017