Teoriprov ett steg mot körkortet

Att klara av ett teoriprov är ett stort steg närmre det efterlängtade körkortet. Idag kan man plugga teori online och få hjälp att nå närmre körkortsmålet.

Magnus tittade på fotot bredvid datorn. Där satt hans tre ögonstenar och log mot kameran. De var små där, nu var de snart vuxna och flygfärdiga. Den störste av dem, Elis, skulle snart fylla 18 och ville ta körkort. Magnus hade lovat att kolla upp lite länkar Elis skickat till honom.

Elis plan var att göra en del saker via nätet och sedan boka körlektioner via den lokala körskolan. Magnus klickade på den första länken. Det verkade vara en perfekt sida som verkligen var uppbyggd för det ändamål den hade – körkortsteori.

Teoriprov på nätet ett bra test för alla

Själv hade Magnus haft sitt körkort i snart 30 år, nästan en hisnande tid. Han tyckte själv han var en grym förare med koll på i alla fall det mesta i trafiken. Magnus studerade sidan och hittade att man kunde göra ett gratis teoriprov online. Det skulle han göra och skryta för Elis om kunskaperna.

Vägskyltar var inga problem alls, där fick han alla rätt. Magnus insåg dock när han fick tillbaka resultatet att det var tur att det inte var ett riktigt prov. Med facit i hand hade Magnus inte fått ett godkänt prov idag. Det skulle nog inte skada att bolla mycket med Elis den kommande tiden tänkte han. Det fanns nog mycket matnyttigt att repetera även för en snart femtioårig man som tror han kan trafikteori.

7 Apr 2023