Så marknadsför du lediga kontor i Göteborg

Driver du ett fastighetsföretag i Göteborg med stort innehav av kontorslokaler? Är du privatperson med tillgång till ett extrarum i den lokala bostaden? Eller har du idag ditt företag i ett kontor som är lite för stort för ditt eget behov. I så fall finns möjligheten att hitta företagare som är villiga att bli hyresgäster i de lediga kontorslokalerna.

I Göteborg är efterfrågan stor och det bör inte vara svårt att snabbt hitta en ny hyresgäst efter att den förra sagt upp sitt avtal. Vilken väg man bör gå avgörs utifrån hur många lediga kontor i Göteborg som erbjuds över tid.

Privatperson med extraplats

Privatpersoner som har ett, eller flera, rum lediga i sin bostad kanske i första hand tänker på att hyra ut dessa till andra privatpersoner. Men när bristen är stor på lediga kontor ökar även denna uthyrning. För dig som privatperson är troligtvis Blocket den bästa vägen för att hitta hyresgäst. Det finns även lokala köp- och säljsidor på nätet som även har inriktning om uthyrning.

Eftersom företagaren kommer in i din bostad bör du däremot kontrollera vad som gäller gällande hemförsäkringen i det fall som något skulle hända, ex stöld. Det finns därmed en stor fördel att tydligt söka efter hyresgäst inom sin egna bekantskapskrets. Finns det däremot egen ingång skapas en helt annan säkerhet. Men även då bör försäkringsbolaget först kontaktas.

Företag med extraplats

Har du idag ett företag och har lite plats över på ditt kontor finns stor möjlighet att hyra ut denna yta. Man ska komma ihåg att många företagare bara söker efter en mindre yta där de kan ha datorn och därifrån få tillgång till gemensamma ytor så som toaletter och lunchrum.

Företag med löpande behov av hyresvärdar

Har du däremot ett fastighetsföretag som regelbundet får lediga kontor i Göteborg bör du istället jobba mer långsiktigt. Att lägga upp nya annonser på Blocket är inte kostnadseffektivt. Det är då bättre att arbeta med SEO och Adwords. Med andra ord handlar det om att arbeta för en tydlig synlighet på Google. Den väg som de allra flesta företag går för att hitta kontor är att just googla efter detta. Med en hemsida optimerad för exempelvis ”lediga kontor Göteborg” samt kampanjer på Adwords på denna fras (och liknande fraser) kommer man få ett stort antal besökare som söker kontor någonstans i Göteborg.  

9 Sep 2017