Så kan du marknadsföra ditt företag i Upplands Väsby

För vissa företag finns det stora fördelar att annonsera i riksmedia och bland annat köpa TV-reklam som visas för tusentals personer. För andra är detta nästan bara bortkastade pengar. Till viss del beror det på var kunderna finns. Är det ett företag som främst säljer lokalt är det även lokalt man bör marknadsföra sig. Här presenteras några vägar för ett markisföretag (enbart exempel) att marknadsföra sig lokalt i Upplands Väsby.

Direktreklam:

Med direktreklam kan man tydligt välja ut sin målgrupp. Ett företag som säljer markiser kommer troligtvis inte ha många kunder i områden med hyreshus. Även om vissa har behovet av en markis så är det fastighetsägaren som avgör om de får sättas upp eller inte. Att däremot marknadsföra markiser och andra solskydd i villaområden och radhusområden kan vara betydligt mer effektivt. Vilka områden som marknadsföringen bör vända sig mot i Upplands Väsby vet företagen som arbetar med direktreklam.

Lokaltidning:

Många som bor i Upplands Väsby har lokaltidning med inriktning mot Stockholm eller Uppsala. Men det finns även tidningar med tydligt lokalt fokus. Ett exempel är Hej Väsby, som sedan 2016 ges ut av Väsby Kommun. Ska markisföretaget ha ett större evenemang kan man med fördel kontakta tidningen för att öka chansen att bli uppmärksammad i ett reportage eller i en lista över saker som händer i området.

Online finns bland annat Stockholmdirekt.se med undersidan ViiVäsby. Här samlas nyheter, debatt och artiklar med tydlig lokal anknytning. På webbplatsen finns även annonsytor. En annan onlinetidning är Mitti.se som har undersidan Upplandsväsby. Längst upp på sidan finns en länk till en sida med information för de som vill annonsera här.

På internet:

För de flesta företag finns det en fördel att även synas på internet. Detta även om man är ett företag som framförallt arbetar mot lokala kunder. I detta fall, med ett företag som säljer markiser, kan både SEO och Adwords användas för få fler kunder. SEO handlar om att optimera sin webbplats på ett sätt så att man syns högt i sökresultatet när en person väljer att söka på ”markiser Upplands Väsby” (eller synonymer på detta).

Med Adwords får man annonser som syns högst upp på Google. Det finns även andra annonsutrymmen men de mest eftertraktade är just de som är högst upp. Företaget kan i detta fall köpa annonser som enbart visas när sökningar sker på nätet efter just markiser i Upplands Väsby. Därmed möter man kunden exakt i det tillfällen som en specifik produkt efterfrågas. 

Vi kan tipsa om detta markisföretag: www.markiserupplandsväsby.se

22 Aug 2017