Så får du dina kunder att genomföra ett köp - och handla lite till!

Om du går in i en matbutik och varorna är utspridda överallt, dåligt skyltat, dåligt med erbjudanden och lång kö i kassan, skulle du verkligen handla där? Kanske om det verkligen krisar med mjölk och annat viktigt hemma. Men skulle du verkligen storhandla eller ännu bättre, bli en återkommande kund? Tveksamt va?

Detsamma gäller när du handlar på internet. Dock är konkurrensen och kraven ännu större, för det är bara att byta flik i webbläsaren och gå till ett annat företag.

För att göra det så enkelt som möjligt för kunderna så finns det massor du kan göra med din E-Handel för att öka konverteringen till köp.

 • Strukturen på ditt sortiment
  Är det enkelt för dina besökare att hitta de varor de letar efter? Kan kunderna filtrera och sortera på relevanta sätt? Ingen tycker om oordning. Gör det enkelt för kunderna att hitta det dom letar efter.
 • Endast Idag!
  Om du vill få din kund att köpa en vara så sätt en klocka som räknar ner hur många timmar och minuter det är kvar tills ett visst erbjudande löper ut. Detta gör att kunden snabbare tar ett beslut.
 • Slå till-rabatt
  Har du problem med att kunderna överger kundkorgen? Föreslå med ett pop-up fönster att kunden slutför köpet inom 5 minuter & erbjud 5% av köpesumman som rabatt på nästa köp. Mer rabatt nästa shoppingtur lockar alltid!
 • Visa det din kund vill se
  En personifierad shoppingupplevelse borde få vem som helst att köpa mer. Försök samla information om din besökare från tidigare besök på sidan och visa det som kan vara relevant och intressant för just den här kunden. Eller så frågar du din kund i ett pop-up fönster vad den letar efter idag för att visa relevanta produkter på en gång.
 • Erbjud fler produkter när köpet är genomfört
  När din kund avslutat köpet - erbjud kompletterande produkter till rabatterat pris och ge kunden möjlighet att lägga till dessa i samma order utan ny fraktavgift och liknande.
 • Rabattkoder och erbjudanden
  Alla tycker om att känna sig lite speciella, så ge din kund personliga rabattkoder och erbjudanden. Det kan vara vid exempelvis namnsdagar och födelsedagar så kunden får känna sig lite speciell.
 • Handla för en viss summa och få fri frakt
  Detta är alltid ett bra sätt för att få upp summan som kunden handlar för. Kunden vill hellre lägga pengar på varor än frakt.
 • Gratisprodukter
  Har ni fått in massa prover? Erbjud att ni skickar med en liten premie vid köp. Det kan vara att kunden ska handla för en viss summa, en viss produkt eller bara handla inom en viss tidsram.
 • Påminn om lämnad kundkorg
  Om du vet vem som besöker din sida och besökaren är inloggad eller har lämnat sin e-postadress, skicka ett mail och påminn om den kvarlämnade kundkorgen. Har du inte möjlighet att skicka ut ett mail, se till att kundkorgen ligger kvar om besökaren går tillbaka in på er sida.

Självklart finns det massor med fler bra tips på hur du får din kund att konvertera till köp. Men vi hoppas att någon av dessa fungerar för er!

28 Mar 2017