Hyra lägenhet Stockholm - Tips och råd

Söker du bostad i Stockholm? Många drömmer om att flytta till vår svenska huvudstad och väl där dra nytta av det stora utbud av jobb, kultur, möjlighet till studier, nattklubbar och restauranger och idrott som finns. Man vill, i många fall, känna puls och lämna den mindre, tråkiga hemstaden bakom sig.

Staden är fantastiskt på alla sätt och vis - om man bara bortser från det faktum att man måste hyra lägenhet i Stockholm. För: det är där problemet ligger. Hur hittar man en lägenhet att hyra i Stockholm?

Det finns all anledning att ställa den frågan. Att hyra lägenhet i Stockholm är långt ifrån någon enkel resa. Några av de vanliga problemen man ser handlar om att man som ung kan tvingas hyra en bostad med en extremt hög hyra. Något som är olagligt att begära - men där hyresvärden vet att det ändå kommer att fungera. Normalt och enligt lagar och regler så får man göra ett påslag på 15 % i samband med att man hyr ut i andrahand. Det struntar många i. På papperet tar man ut den summan, men under bordet vill man ha mer.

Smidigt att hyra lägenhet i Stockholm via Samtrygg

Ett annat problem som finns handlar om att hyra i tredje- och till och med fjärdehand. Detta innebär att man tvingas leva som en tjuv i natten: man får inte berätta för grannarna att man egentligen lever i bostaden och man kan heller inte exempelvis sätta namnet på dörren.

För att inte tala om problemet som ligger i att man, helt enkelt, blir blåst och betalar deposition för en lägenhet som inte finns. Problem finns, som synes, med att hyra lägenhet i Stockholm. Vi tänkte som en följd av detta presentera några vägar att använda sig av för att lyckas bättre. Vi radar upp dessa tips och råd här nedan och som följer:

  • Hyra lägenhet i Stockholm via Samtrygg. Samtrygg agerar som en länk mellan uthyrare och hyresgäster i Stockholm. Sidan presenterar hela tiden nya objekt - och alla som blir medlemmar har också kontrollerats samt verifierat sig med Bank-id. Det är ett säkert sätt att hyra lägenhet och det finns också möjlighet att filtrera efter exempelvis område, storlek och pris.
  • Bostadskön. Att ställa sig i bostadskön kan bära frukt. Givetvis så handlar det om en ganska lång väg fram till målet, men det handlar även om att det idag blivit betydligt lättare och bättre struktur kring köerna. Om du inte redan står i kön så är det läge att rätta in dig i ledet. Det går snabbare än man tror!
  • Kontakter. Var inte rädd för att berätta om att du vill hyra lägenhet i Stockholm. Det mesta bygger på tur och kontakter. Idag finns det ypperliga möjligheter att visa upp intresse via exempelvis sociala medier. Det finns alltid någon som känner någon som vet någon som har en lägenhet i Stockholm!
  • Bo tillsammans! Våga prova att söka bostad tillsammans med någon annan. Genom detta kan ni dela hyran och i och med det också söka efter lite större lägenheter - som det av hävd finns fler av.
20 Sep 2022