Hitta rörmokare online

Det kan finnas olika skäl till varför man behöver komma i kontakt med en rörmokare i Stockholm. Ett sådant kan handla om ett akut ärende. Exempelvis så kan ett typiskt sådant scenario innebära att ett rör går sönder och att vatten börjar forsa ut över golvet. Här finns det sällan något tid att undersöka marknaden: man hittar en rörmokare i Stockholm online, ringer efter en sådan som jobbar enligt jour och som kan rycka ut när som helst på dygnet. Akuta ärenden kostar mer pengar, men det finns sällan några alternativ annat än att betala. En vattenskada på golvet kostar ganska mycket att reparera, eller hur?

Andra ärenden som kräver en rörmokare i Stockholm kan emellertid hanteras på andra sätt och där du som privatperson - eller fastighetsägare - kan komma att både tjäna pengar och få mer kvalitet på arbetet genom att du undersöker vilka företag som finns. Stockholm är en stor stad och detta innebär att det också finns ett stort utbud av rörmokare. Detta gör att såväl priser som kvalitet tenderar att hålla stora skillnader. Det bör du dels vara medveten om - och dels använda till din egen fördel. Att bara välja en rörmokare på måfå kan vara en ödesdiger chansning.

Så hittar du rätt rörmokare i Stockholm

Vi tänkte därför ge några enkla tips kring hur du ska gå tillväga för att hitta rätt rörmokare i Stockholm och få kvalitet på exempelvis den badrums- eller köksrenovering du planerar att genomföra i hemmet. Här kan vi även nämna att samma sak bör gälla både för fastighetsägare och BRF:er som exempelvis planerar ett större projekt som ett stambyte: se alltid till att ta er tiden för att hitta rätt rörmokare!

Med detta sagt - här följer våra tips om hur du ska gå tillväga:

  • Ta in offerter. Se till att kontakta så många rörmokare i Stockholm som möjligt. Beskriv jobbet som ska göras så utförligt som möjligt och ta in offerter. Ta bort de dyraste - och de billigaste. Välj en rörmokare som befinner sig någonstans i mitten rent prismässigt. Att välja den billigaste kan straffa sig då ett lågt pris, i många fall, fungerar som ett bra lockbete.
  • Träffa företaget. Att mötas rent fysiskt kan vara en bra idé och i synnerhet om det handlar om ett större projekt. Lita på magkänslan i denna fråga. Om något känns underligt så lita på denna känsla.
  • Se över certifikat och yrkesbevis. Finns exempelvis våtrumscertifikat? Har alla anställda en adekvat utbildning? Tyvärr ser man ofta fusk i dessa frågor och här måste du själv ta reda på fakta.
  • Kontrollera med Skatteverket. Finns det några anmärkningar och har man exempelvis F-skatt? Det senare är en förutsättning för att du ska kunna använda ditt Rot-avdrag och genom detta erhålla en skatterabatt motsvarande 30 % av den totala arbetskostnaden. Du kan även kontakta Kronofogden och ARN för att ytterligare säkerställa kvalitet hos denne rörmokare i Stockholm.
  • Kolla referenser. Detta är ett enkelt sätt att ta reda på vilken kvalitet en rörmokare håller. Tidigare kunder kan ge dig svaren du söker. Finns inga sådana? Här bör du vara vaksam och ställa dig frågan om varför ingen vill rekommendera detta företag vidare?
  • Betala efteråt. Som med alla hantverkare så ska du betala när arbetet är slutfört och besiktigat. Tänk även på att säkerställa att företaget dokumenterar arbetet då detta kan komma att krävas i händelse av skada i framtiden. Försäkringsbolag kräver ofta en sådan dokumentation i samband med exempelvis vattenskador.
9 Apr 2022