Fastighetsboxar - tips och råd

Dags att ta tag i trapphuset? Det första som möter era gäster är just trapphuset och ett sådant i ett dåligt skick kommer obönhörligen att skapa ett sämre intryck av er bostadsrättsförening. Fastighetsboxar kan bidra till ett mer välkomnande trapphus.

Utöver ett sämre intryck så blir också ett slitet och fult trapphus något som leder till att man som boende inte anstränger sig. Varför hålla efter sig när det ändå inte är snyggt och fräscht? Det ger en sämre trivsel och med detta kommer också en sämre grannsämja som ett brev på posten. Att renovera ett trapphus behöver inte innebära ett gigantiskt ingrepp. Det räcker i många fall med att anlita en målare för att fräscha till alla ytskikt och där man samtidigt också ser över exempelvis entrén och andra detaljer.

Fördelar med fastighetsboxar

Ett exempel på det senare handlar om att investera i fastighetsboxar. Fastighetsboxar är en mer modern lösning där brev och post kan läggas och där samtliga boende får en egen låda och en egen nyckel för att öppna denna.

Fördelen med fastighetsboxar är att de dels ger ett elegant intryck och att de höjer det estetiska uttrycket i en fastighet. Det finns massor av olika färger och modeller - och man kan exempelvis anpassa både bredd, höjd och djup efter de givna mått som finns i fastigheten. Dessutom kan fastighetsboxar anpassas efter arkitekturen och möta både mer klassisk och modern sådan utan några problem.

Utöver detta ligger en annan fördel i det uppenbara: hur många brev får man egentligen? Sanningen är den att fysiska brev har försvunnit till stor del och det istället snarare handlar om leveranser av diverse paket. Fastighetsboxar möter den problematiken på ett effektivt sätt då brevbäraren enkelt kan hitta rätt box - och med lätthet få in paketet i den låda försändelsen ska till, Fler fördelar med fastighetsboxar? Vi radar upp några:

  • Mindre spring i trapphuset. Har man vanliga brevinkast så innebär detta att en brevbärare också måste springa upp och ner för att leverera alla paket och fysiska brev. Vilket ger en massa spring i fastigheten som man enkelt kan minimera genom att montera fastighetsboxar vid entrén.
  • Går att koppla till blippar. Har ni blippar till ytterdörren så går det enkelt att koppa den även till fastighetsboxar och därmed också slippa ha en massa nycklar. Vill man ha de senare så är det givetvis också möjligt.
  • Minskad risk för inbrott. Brevinkastet är den svaga länken på varje ytterdörr och genom att välja fastighetsboxar så kan man även välja säkerhetsdörrar som saknar brevinkast. Detta leder till en ökad trygghet.
  • Mindre ljud. Att brevinkastet försvinner leder även till minskade oljud från grannarna och att exempelvis matos inte letar sig in i bostaden. En annan fördel är att en eventuell brand och den giftiga röken kan stängas ute under en längre tid.
31 Mar 2023